Dnešní článek ze série o trendových kuchyních pro rok 2024 věnujeme barrevným kuchyním.

Moderní kuchyně plné barev

Barevné kuchyně jsou na vzestupu, a to díky jejich schopnosti vytvořit příjemnou atmosféru a zároveň vyjádřit osobní styl majitelů. Trendy v roce 2024 zahrnují širokou paletu barev, od jemných pastelových odstínů až po výrazné a syté tóny. Jedním z určujících trendů pro rok 2024 je barva roku Peach Fuzz, pokud se o ní chcete dozvědět více, přečtěte si náš článek věnovaný právě této barvě, naleznete jej zde. Nezapomínejte však, že klíčovým prvkem moderní kuchyně je správné použití barev tak, aby kuchyně působila harmonicky a stylově.

Níže přinášíme pár módních barev do kuchyní pro inspiraci a jak jednotlivé barvy kombinovat.

Žlutá kuchyně

Žlutá barva v kuchyni přinese zářivé barvy do vašeho interiéru. Jedním z výrazných trendů je žlutá kuchyně. Žlutá barva přináší do kuchyně sluneční světlo a optimismus. Tato barva je ideální pro menší kuchyně, protože opticky zvětšuje prostor a dodává mu svěžest. Žlutá kuchyně může být kombinována s bílými nebo dřevěnými prvky, které zvýrazní její teplý a přátelský vzhled. Moderní je také kombinace jasně žluté barvy s kamennými nebo betonovými efekty, které žlutou barvu doplní a zároveň tyto dekory žlutá barva pozvedne a rozjasní.

Modrá kuchyně

Kuchyně v modrých tónech zklidní váš prostor a dodá na eleganci. Modrá kuchyně představuje elegantní a uklidňující volbu pro moderní interiéry. Modrá barva může být použita v různých odstínech, od světlé modré, která navozuje pocit svěžesti a čistoty, až po tmavší odstíny, které dodávají kuchyni sofistikovanost. Modrá kuchyně skvěle ladí s nerezovými spotřebiči a bílými doplňky, což vytváří moderní a stylový vzhled. Pokud zvolíte tmavší modrý dekor, určitě jej skvěle zkombinujte se světlejšími barvami nebo reprodukcemi dřevin, kamenů nebo betonů.

Červená kuchyně

Červená barva symbolizuje oheň a je tak naprosto vhodná do kuchyní, které díky ní budou působit teple a hřejivě. Pro odvážné a energické jedince je červená kuchyně tou správnou volbou. Červená barva je známá svou schopností stimulovat apetit a dodávat energii. Červená kuchyně může být buď dominantním prvkem, nebo ji lze použít jako akcent v kombinaci s neutrálními barvami. Tato barva skvěle vynikne ve spojení s dekory tmavších dřevin, kamenů nebo betonů, což vytvoří moderní a dynamický vzhled.

Zelená kuchyně

Zelená barva přináší do interiérů uklidňující tón. Nezapomínejte, že zelená barva má mnoho odstínů od temně zelených alpských lesů, přes zářivou smaragdovou až po odstíny zelených vod egyptského Nilu. Zelená kuchyně je symbolem přírody a klidu. Zelená barva je skvělá volba pro ty, kteří chtějí do svého domova přinést kousek přírody. Zelená kuchyně může být v jemných pastelových odstínech nebo v sytějších tónech. Kombinace zelené s dřevěnými prvky dodá kuchyni harmonii a přívětivost. Smaragdové a tmavší odstíny zelené zase skvěle ladí se zlatými prvky a mramorem. Díky této kombinaci získáte luxusní a uklidňující kuchyni.

Tip designéra

Pokud máte rádi barvy, určitě je kombinujte, ale dejte pozor na více nevkusných barevných kombinací. Rozhodně se před finálním výběrem poraďte s designéry v kuchyňském studiu, případně architekty. Zároveň vám mohou být velmi nápomocné takzvané moodboardy, díky kterým uvidíte, jak se vám jednotlivé barvy do vašeho interiéru hodí.

Závěr

Barevné kuchyně jsou trendem, který v roce 2024 rozhodně stojí za pozornost. Ať už si vyberete žlutou, modrou, červenou, zelenou kuchyni nebo jakoukoliv jinou, barevné prvky dodají vašemu domovu osobitost a živost. Moderní kuchyně, která využívá barev, nejen že vypadá skvěle, ale také vytváří příjemné a inspirativní prostředí pro vaření a setkávání s rodinou a přáteli.

Přemýšlíte o změně vaší kuchyně? Neváhejte a inspirujte se barevnými trendy pro rok 2024, které přinesou do vašeho domova svěží vítr a novou energii.