Kuchyně do tvaru L

Proč zvolit kuchyni do tvaru L?

Kuchyně do tvaru L jsou obvykle vhodné pro menší prostory, kde je důležité využít každý centimetr, jak na pracovní ploše tak v úložném prostoru. Tento koncept umožňuje efektivní rozložení kuchyňských prvků, jako je dřez, varná deska a pracovní plochy. Zároveň vytváří přirozené oddělení mezi pracovní a jídelní částí kuchyně. Pokud máte dostatek prosotu můžete ke kuchyni do tvaru L přidat ještě ostrůvek, a tím kuchyni ještě více rozšířit. Jestli zvolit kuchyni s ostrůvkem nebo bez se můžete inspirovat zde: Kuchyně bez ostrůvku nebo s ostrůvkem? | Italské kuchyně LUBE (italskekuchyne.cz)

Jak plánovat kuchyni do tvaru L?

Při plánování kuchyně do tvaru L je důležité zvážit, jaké spotřebiče a vybavení budou umístěny na každé straně vaší nové kuchyně. Zohledněte dostatek úložného prostoru a optimální umístění stolu nebo ostrova, který můžete do kuchyně přidat pro větší prostornost a pokud je to součástí vašeho designu.

Tip pro rohové kuchyně:

Roh v rohových kuchyních je náročným místem, kde je potřeba vyřešit jak ukládání prostoru, tak spoje pracovní desky. Těmto detailům věnujte velkou pozornost.

Rovná kuchyně

Proč zvolit rovnou kuchyni?

Rovná kuchyně může být součástí sestavy s ostrůvkem nebo být samostatná. Rovné kuchyně s ostrůvkem nabízí velký otevřený prostor. Tento koncept je ideální pro ty, kteří mají dostatek místa a chtějí prostor pro sociální interakce během vaření. Kuchyně s ostrovem umožňuje více lidem pracovat v kuchyni současně a je často spojována s moderním designem. Rovné kuchyně bez ostrůvku jsou vhodné, pokud máte dostatek rovného prostoru, nebo chcete mít například dvě protilehlé linky. Případně pokud netrávíte v kuchyni mnoho času nebo za kuchyni chcete utrtit méně peněz. Rovné kuchyně jsou totiž nejdostupnější variantou kuchyní co se týče tvaru.

Jak plánovat rovnou kuchyni?

Při plánování rovné kuchyně s ostrovem je klíčové zohlednit dostupný prostor a způsob, jakým bude ostrov integrován. Zvažte vhodné umístění spotřebičů a pracovních ploch. Dbejte na to, aby byl prostor kolem ostrova dostatečně velký pro pohodlný pohyb. Pokud plánujete rovnou linku samostatně nebo dvě protilehlé linky, vždy dávejte pozor na to, aby byl dosažen dostatek pracovního prostoru. A zároveň abyste se měli vše na dosah ruky.

Tip pro rovné kuchyně:

Pokud plánujete rovnou kuchyni zvažte variantu, kdy budou spotřebiče jako je chladnička, trouba a další spotřebiče mimo hlavní plochu. Tím získáte větší pracovní plochu. Ideální je mít hlavní pracovní plochu mezi dřezem a varným centrem, kolem nich pak nechte z každé strany alespoň deset centimetrů.

Výběr mezi kuchyní do tvaru L a rovnou kuchyní závisí na vašem osobním vkusu, potřebách, a hlavně dostupném prostoru. S radami kuchyňských odborníků budete schopni plánovat kuchyni, která bude dokonale odpovídat vašim očekáváním a vašemu životnímu stylu.