Maximální využití stěn

Když plánujete úložné prostory v kuchyni, nezapomeňte využít stěny. Zavěšené police, skříňky a regály mohou posloužit k uložení hrnců, pánví, talířů a dalšího kuchyňského vybavení. Moderní nástěnné panely s háčky umožňují ukládání nádobí a kuchyňských pomůcek tak, aby byly vždy po ruce. Pokud máte rovné, hladké, dlouhé a vysoké stěny nebojte se je naplno využít. V kuchyňském studiu jsou školení odborníci, kteří Vám poradí a ukáží, jak můžete prostor pro kuchyni využít naplno.

Vyhledávejte vnější i vnitřní řešení

Při výběru úložných prostor se zaměřte nejen na vnější vzhled, ale také na vnitřní organizaci. Skříňky s výsuvnými policemi nebo výsuvnými koši mohou usnadnit přístup k věcem uvnitř. Roztřiďte nádobí a potraviny podle potřeby, abyste měli přehled o tom, co máte a kde to najdete. Pokud v kuchyni plánujete často vařit, doporučujeme vyhnout se skrytým zásuvkám bez unašečů, abyste se dostali k věcem uloženým ve skrytých zásuvkách musíte vykonat dvojí pohyb (otevřít dveře a teprve poté vysunout zásuvku) věřte, že po několikáté vám to pohodlné na užívání nebude.

Vytvořte skryté úložné prostory

Když je prostor v kuchyni omezený, je čas přemýšlet o skrytých úložných prostorech. Výsuvné regály, úzké potravinové skříně nebo rohové systémy, které mohou být umístěny ve skříňkách, umožňují efektivní využití každého centimetru. Skrývání spotřebičů za dveře nebo výsuvné panely může přispět k uklizenému vzhledu, ale jak jsme si řekli v předcházejícím odstavci, řešení skrytých spotřebičů stejně jako zásuvek není vhodné pro každého. Tato řešení vždy projděte se svým návrhářem kuchyně, pobavte se o tom jak v kuchyni fungujete a budete překvapeni, jaké možnosti se vám otevřou.

Personalizujte a inspirujte se

Každá kuchyně je jedinečná, a proto se inspirujte a personalizujte úložné prostory podle svých potřeb. Hledejte inspiraci online a v časopisech o interiérech. Myslete na to, jaké věci a vybavení používáte nejčastěji, a plánujte úložné prostory kolem nich.

Závěrečné myšlenky

Správně navržené úložné prostory v kuchyni mohou změnit zmatený a neuspořádaný prostor na místo, kde se budete cítit pohodlně a všechno budete mít po ruce. Plánování těchto prostorů je klíčem k funkční a dobře organizované kuchyni. S našimi tipy a inspirací můžete vytvořit kuchyni, která bude dokonale uspořádána a bude odpovídat vašim potřebám.

V dobrém kuchyňském studiu, mají nachystané talíře, hrnce, pánve a další nádobí, které běžně doma používáte. Díky tomu je možné si toto nádobí vzít a vyzkoušet si jeho ukládání do vystavených kuchyní. Toto má obrovskou výhodu v tom, že ještě, než si kuchyni pořídíte, budete vědět, jak je vám pohodlné jednotlivé nádobí ukládat a díky tomu víte, že nová kuchyně byla stvořena přesně pro vás. Díky tomu se z každého vaření stane pohodová záležitost bez zbytečného stresu.