Rok 2024 přináší do světa kuchyní několik zajímavých trendů, které kombinují estetiku s funkčností. Jedním z význačných trendů jsou skříně s prosklenými dvířky. Tento prvek, dříve považovaný za doménu rustikálních kuchyní, nyní nachází své místo i v moderních interiérech. Prosklená dvířka dodávají kuchyni lehkost a eleganci a umožňují vyniknout nejen samotným skříním, ale i jejich obsahu.

Typy skla v prosklených dvířkách

Skel, které lze použít v kuchyni je celá řada, podívejme se na ty nejčastěji používané.

Mléčné sklo:

Tento typ skla je populární pro svou schopnost rozptýlit světlo a zároveň skrýt obsah skříní. Mléčné sklo poskytuje jemný, rozmazaný pohled do vnitřku skříně, což je ideální pro ty, kteří chtějí udržet pořádek skrytý, ale přesto chtějí využít lehkosti skleněných dvířek.

Průhledné sklo:

Průhledné sklo je ideální pro ty, kteří chtějí vystavit své nádobí nebo dekorace. Dodává kuchyni otevřený a prostorný vzhled a je perfektní pro ukázání vaší sbírky krásného nádobí nebo sklenic. Zároveň je možné využít například skříní s odlišnou barvou zad, kdy potom tento detail nádherně vynikne.

Kouřové sklo:

Tento typ skla přináší do kuchyně moderní, sofistikovaný vzhled. Kouřové sklo nabízí jemný nádech tajemství a je skvělým kompromisem mezi úplnou průhledností a úplným skrytím obsahu skříně. Dnešní trendy nejsou jen kouřová skla zabarvená do šeda, ale také bronzově zabarvená skla, která jsou perfektně kombinovatelná s bronzovými nebo zlatými rámy dveří a dalšími doplňky v této barvě.

Canetované sklo:

Nejnovější trend v prosklených skříních, canetované sklo, nabízí unikátní strukturovaný vzhled. Tento typ skla je zdoben jemnými svislými vzory, které dodávají kuchyni nádech originality a elegance. Canetované sklo je ideální pro ty, kteří hledají něco neobvyklého a stylového. Canetované sklo je možné vybírat v klasickém průhledném provedení, ale také v kouřově šedém nebo bronzovém nádechu.

Rámy prosklených dvířek

Rámy prosklených dvířek hrají klíčovou roli v celkovém vzhledu a stylu skříní. Zde jsou dva hlavní typy rámů, které dominují v roce 2024.

Rámy z masivního dřeva:

Tyto rámy jsou nejčastěji používány v rustikálních a tradičních kuchyních. Masivní dřevo dodává kuchyni teplý a přirozený vzhled, který je těžké překonat. Rámy z dřeva mohou být jednoduché nebo zdobené a vždy přidávají do kuchyně prvky klasické elegance. Masivní rámy také mohou mít příčky přes skleněné tabule, čímž dodávají rustikálním kuchyním ještě více originality a elegance.

Kovové rámy:

Pro moderní kuchyně jsou ideální volbou kovové rámy. Tyto rámy často obsahují integrované úchytky, což dodává skříním čistý a minimalistický vzhled. Kovové rámy mohou být vyrobeny z různých materiálů, jako je nerezová ocel, hliník nebo černý kov, což umožňuje snadné sladění s ostatními kuchyňskými prvky. Dalšími trendy jsou také zlaté nebo bronzové rámy, které v kombinaci s canetovaným sklem tvoří neotřelé designové prvky, které se stanou dominantou vaší kuchyně.

Tip designéra

Pokud plánujete ve své kuchyni prosklená dvířka, určitě se poraďte s designérem nebo v kuchyňském studiu, kde vám také prosklená dvířka mohou ukázat. Zároveň, pokud chcete dosáhnout efektivního využití prosklených dveří, poraďte se o prosvětlení těchto skříní. Díky LED technologiím vypadají nasvícené skleněné skříňky naprosto dokonale.

Závěr

Skříně s prosklenými dvířky jsou jedním z nejžhavějších trendů v kuchyních pro rok 2024. Ať už preferujete tradiční nebo moderní styl, prosklená dvířka dodají vaší kuchyni nový rozměr. S různými typy skla a rámy můžete snadno najít kombinaci, která nejlépe vyhovuje vašemu vkusu a potřebám. Prosklené skříně nejenže zvyšují estetickou hodnotu vaší kuchyně, ale také zlepšují její funkčnost tím, že umožňují rychlý přehled o jejím obsahu. Vyzkoušejte tento trend a dejte své kuchyni moderní, elegantní vzhled.