V oblasti designu kuchyní se stále objevují nové trendy a inovace, které přinášejí do našich domovů nejen krásu, ale i funkčnost a neotřelost. Jedním z klíčových prvků, kterým se letos věnujeme, jsou profilovaná dvířka, známá také jako cannetovaná dvířka. Tyto dvířka představují spojení elegance, originality a praktičnosti, což je ideální kombinace pro moderní kuchyně na míru.

Zdůrazněte svůj osobní styl

Profilovaná dvířka jsou charakterizována výraznými rytinami nebo vzory na povrchu, které přidávají kuchyni šarm a osobitost. Tyto detaily mohou být jemné a subtilní nebo výrazné a dramatické, v závislosti na tom, jaký styl chcete do své kuchyně vnést. Profilovaná dvířka jsou skvělým způsobem, jak vyjádřit svou kreativitu a individualitu prostřednictvím designu vaší kuchyně.

Různé typy povrchů pro profilovaná dvířka

Profilovaná dvířka jsou k dispozici v různých typech povrchů, z nichž každý má své vlastní charakteristiky a výhody.

Laminát:

Laminátová dvířka jsou cenově dostupná a odolná vůči poškrábání. Jsou ideální volbou pro ty, kdo hledají praktické a funkční řešení. V laminátových dvířkách není možné udělat velké prolisy, bez toho, aniž by byla dvířka skládána z několika kusů.

Melamin:

Melaminové povrchy jsou ještě odolnější vůči poškrábání a vlhkosti než laminát. Jsou ideální pro kuchyně, které jsou v intenzivním používání. Melamin má oproti laminátu velkou výhodu v tom, že je jeho povrchová úprava silnější a je tedy možné vytvořit zajímavá profilování. V naší nabídce kuchyní LUBE najdete hned dva zajímavé dřevodekory s cannetovanými dveřmi v melaminu, a to Caravella light a Caravella dark. Mimo dřevodekory naleznete také dva dekory ve světle a tmavě šedé barvě Rigatino Arena a Rigatino Laguna.

PET folie:

Dvířka s PET folií nabízejí širokou škálu barev a designů. Jsou snadno čistitelná a odolná vůči vlhkosti. Díky povrchové úpravě z PET folie jsou dvířka plně recyklovatelná. Díky poddajnému materiálu jsou dvířka z tohoto materiálu velmi podobná lakovaným dvířkům. Dvířka tak mohou mít výraznější profilování, zároveň jsou plně uzavřena a díky tomu jsou dvířka také jednoduchá na údržbu.

Lakovaná nebo dýhovaná dvířka:

Lakované nebo dýhované povrchy přinášejí do kuchyně luxusní vzhled a jsou ideální volbou pro ty, kteří hledají elegantní a sofistikovaný design. Díky probarveným MDF deskám je možné provést dýhování s frézovaným profilováním. Naší novinkou jsou MDF profilovaná dýhovaná dvířka s povrchovou úpravou z eukalyptové dýhy, Tuto kuchyni jste mohli vidět na stánku kuchyní LUBE na Salone del Mobile v Miláně. Naopak lakované profilované dvířka je možné vyrobit v celé barevné škále a díky tomu vyhovět požadavkům i těm nejnáročnějším zákazníkům.

Výhody profilovaných dvířek

Profilovaná dvířka nejenže přinášejí estetickou hodnotu do kuchyně, ale také nabízejí několik praktických výhod. Díky svému designu dokážou zakrýt menší nedostatky nebo stopy po pravidelném používání, což znamená méně údržby pro majitele. Navíc přidávají kuchyni texturu a dimenzi, která ji dělá zajímavější a živější.

Kombinujte s dalšími designovými prvky

Profilovaná dvířka se skvěle kombinují s dalšími designovými prvky, jako jsou barevné pracovní desky, skleněné obklady nebo kovové doplňky. Experimentujte s různými kombinacemi, abyste vytvořili kuchyni, která bude odrážet váš jedinečný styl a osobnost. Pokud se bojíte kombinací nebo si netroufáte materiály kombinovat, neváhejte oslovit architekta, bytového designéra nebo se zastavte v některém kuchyňském studiu, kde uvidíte nové trendy na vzorcích, nebo dokonce vystavených kuchyních.

Závěr

Profilovaná dvířka jsou jedním z nejzajímavějších trendů v kuchyňském designu pro rok 2024. Jejich elegantní design a originalita přináší do kuchyně osobní šmrnc a dodává prostoru jedinečný charakter. Ať už se rozhodnete pro laminát, melamin, PET folii nebo lakované či dýhované povrchy, můžete si být jisti, že vaše kuchyně bude nejen moderní a funkční, ale také nádherná.

Pokud vás tento téma zaujalo, neváhejte navštívit také další články na našem blogu, kde se dočtete více o trendech v designu kuchyní pro rok 2024. Vaše kuchyně je srdcem vašeho domova, takže nechte svou kreativitu volný průběh a vytvořte si prostor, ve kterém se budete cítit jako doma.