Levnější kuchyně

Levnější kuchyně, nemusí automaticky znamenat nekvalitní kuchyně. Pokud plánujete novou kuchyni, pořádně si projdětě vše co potřebujete a stanovte si kolik do nové kuchyně chcete nebo můžete investovat. Při plánbování levnější kuchyně se vám to může vyplatit o to více. 

Proč zvolit levnější kuchyni?

Levná kuchyně může být lákavou volbou pro ty, kteří sledují svůj rozpočet. Tato volba umožňuje úsporu peněz, což může být důležité, zejména pro mladé, kteří zařizují přechodné bydlení nebo například pro majitele investičních bytů. Levné kuchyně mohou nabízet funkčnost a slušný design za přijatelnou cenu.

Jak plánovat cenově dostupnější kuchyni?

Při plánování cenově dostupné kuchyně je důležité hledat možnosti úspory, aniž byste museli upustit od kvality. Zvažte výběr cenově dostupných materiálů a spotřebičů, levnější materiál zároveň nemusí znamenat, že bude nevzhledný nebo že nebude snadný na údržbu. Můžete také uvažovat o méně vybavené kuchyni, například zvolit variantu kuchyně, kde je méně zásuvek a dalších systémů, které jsou cenově nákladnější než otevíravá dvířka.

Zároveň jsou věci, na kterých se šetřit nevyplácí, pohlídejte si kvalitu kování (i když toto je zrovna nákladnější položka celé kuchyně), ale může vám to do budoucna ušetřit peníze nemluvě o vašich starostech. Stejně tak materiál kuchyně, pokud se rozhodnete pro nejlevnější kuchyně z „obchoďáku“ počítejte s tím, že tyto kuchyně jsou navržené na krátkou životnost, kde není výjimkou ani životnost dva až pět let.

Tip pro cenově úspornější kuchyně

Pokud chcete nebo potřebujete šetřit, je lepší zvolit levnější variantu spotřebičů než kuchyně, spotřebiče vyměníte snáze než kuchyni, a navíc za pár let mohou mít spotřebiče i více funkcí.

Zeptejte se také v kuchyňském studiu, zda nenabízí cenově dostupnější variantu. Toto vám může ušetřit i vyšší desítky tisíc korun.

Cenově nákladnější kuchyně

Proč zvolit dražší kuchyni?

Cenově nákladnější kuchyně nabízejí širokou škálu možností a luxusních prvků. Tyto kuchyně jsou často spojeny s vyšší kvalitou materiálů, odolností a precizním designem. Pro ty, kteří si přejí kuchyni jako centrální bod domova a jsou ochotni do ní více investovat, přináší dnešní trh mnoho možností, ať už se jedná o nadstandartní prvky výbavy, nebo luxusní materiály.

Jak plánovat dražší kuchyni?

Při plánování dražších kuchyní je důležité hledat kvalitu a trvanlivost. Investice do vysoce kvalitního materiálu a spotřebičů může zajistit, že vaše kuchyně vydrží mnoho let. Spolupracujte s profesionálními designéry, kteří vám pomohou vytvořit kuchyň, která bude naplňovat vaše sny. Zároveň pokud budete plánovat kuchyni s velkorysým rozpočtem, nemusíte zbytečně utrácet za řešení která nepotřebujete. Líbí se vám přírodní materiály? Ty bývají dražší, ale zároveň někdy nejsou do kuchyňského prostředí vhodné. Nechte si tedy od dodavatele poradit s čím má dobré zkušenosti a co vám naopak raději nedoporučí.

Tip pro cenově nákladné kuchyně:

Pokud máte velký rozpočet na kuchyni, vybavte si kuchyni kvalitním kováním a povrchovými materiály. Tato investice se vám určitě vyplatí.

Výběr mezi levnější a dražší kuchyní závisí na vašem rozpočtu, preferencích a dlouhodobém plánu. Nebojte se zeptat na ceny kuchyní u jednotlivých dodavatelů. Ceny se mohou lišit i o stovky procent jenom podle toho jaký materiál nebo kování na kuchyni zvolíte. Pokud se vás designer nebo výrobce kuchyně zeptá na cenu, potřebuje znát váš rozpočet a podle toho poté může navrhnout kuchyni, která bude odpovídat vašim potřebám a vkusu, ať už se rozhodnete pro jakéhokoliv dodavatele.

Pokud potřebujete na kuchyni šetřit cenu, vždy je lepší „oželet“ nějaké vychytávky v kuchyni a dražší spotřebiče než šetřit na kvalitním nábytku. Kvalitní nábytek je vyrobený z netoxických materiálů, které neobsahují zbytečné formaldehydy a podobně. Spotřebiče můžete měnit relativně snadno, ale kuchyně je na výměnu náročnější.