Lesklá kuchyně

Lesklá kuchyně váš prostor prosvětlí a opticky zvětší.

Proč zvolit lesklou kuchyni?

Lesklý povrch kuchyně vytváří moderní a elegantní vzhled, který odráží prostor a tím i opticky zvětšuje prostor. Je vhodný pro ty, kteří chtějí, aby kuchyně zářila a byla centrálním bodem prostoru. Lesklé kuchyně jsou také odolné proti skvrnám a snadno se čistí. Na leštěné ploše neulpívají nečistoty a pro čištění postačí čistá voda a po umytí kuchyně utřít lesklé povrchy do sucha.

Jak plánovat lesklou kuchyni?

Při plánování lesklé kuchyně je důležité zohlednit osvětlení. Lesklé povrchy odrážejí světlo, a proto je nutné zajistit dostatečné a vyvážené osvětlení místnosti. Zvolte kvalitní materiály a dbejte na to, aby byly povrchy dobře udržovatelné. Kontrastní prvky, jako jsou matné úchyty nebo dřevěné doplňky, mohou dodat kuchyni zajímavý kontrast.

Zajímavý tip:

V případě, že plánujete lesklou kuchyni, kombinujte více materiálů a struktur. Navíc není vhodné kombinovat několik lesklých materiálů. Pokud tedy máte lesklou kuchyni je vhodné zvolit matnou pracovní plochu a zádový obklad.

Matná Kuchyně

Matná kuchyně působí elegantně a je jednoduchá na údržbu.

Proč zvolit matnou kuchyni?

Matný povrch kuchyně vytváří teplý a příjemný dojem. Tato volba je vhodná pro ty, kteří preferují klidný a přirozený vzhled kuchyně. Matné povrchy mají tendenci skrývat otisky prstů a drobné nedokonalosti, což znamená méně údržby. V matných dekorech máte také větší volnost výběru dekorů, jako jsou betony, kameny nebo dřevodekor.

Jak plánovat matnou kuchyni?

Při plánování matné kuchyně je klíčové zvolit vhodné barvy a materiály, které budou ladit s celkovým designem. Zvolte kvalitní matné povrchy, které jsou odolné proti opotřebení. Matná kuchyně může být dlouho stylová a moderní, pokud správně zvolíte detaily, jako jsou lesklé úchyty, můžete kuchyni těmito prvky ozvláštnit.

Zajímavý tip:

S matnými materiál máte větší výběr, vybírat můžete z barev nebo reprodukcí různých materiálů jako jsou betony, stěrky, dřevodekory, případně přímo dřevěné dýhy nebo masivy. Pokud zvolíte vhodné materiály a dekory můžete je zkombinovat do luxusních celků.

Výběr mezi lesklou a matnou kuchyní závisí na vašem osobním vkusu, potřebách a celkovém designu vašeho domova. Ať už se rozhodnete pro lesklou nebo matnou kuchyni, s profesionální pomocí si budete schopni plánovat prostor, který bude dokonale odrážet vaši osobnost a styl.

Určitě si také udělejte takzvaný moodboard – tedy vezměte materiály, které budete v prostoru kombinovat a dejte si je k sobě, díky tomu budete dopředu vědět jak spolu jednotlivé materiály a povrchové úpravy budou ladit.

V dalších článcích našeho kuchyňského studia budeme pokračovat v sérii o plánování kuchyně a detailněji se zaměříme na další důležité aspekty designu a vybavení kuchyně.