Kuchyně s úchytkami

Proč zvolit kuchyni s úchytkami?

Kuchyně s úchytkami jsou tradiční volbou, která dodává kuchyni klasický a elegantní vzhled. Úchytky na dvířkách a šuplících umožňují snadné otevírání dvířek i zásuvek. Tyto kuchyně mohou být skvělou volbou pro ty, kteří preferují tradiční design a mají rádi hmatatelné prvky. Klasické kuchyně přímo vyzívají k tomu, aby byla osazena úchytkami. V dnešní době je k dostání nepřeberné množství designových i materiálových řešení, které můžete na své kuchyni využít.

Jak Plánovat Kuchyni s Úchytkami?

Při plánování kuchyně s úchytkami je důležité zvolit správný typ a designu úchytů. Mějte na paměti celkový design kuchyně a zajistěte, aby úchytky ladily s ostatními prvky. Pozor na takzvané „hrazdy“ tyto úchytky mohou zachycovat oblečení a například trhat poutka u kalhot. Důležité je také správné umístění úchytů na dveřích a šuplících pro pohodlné používání.

Tip pro úchytové kuchyně

Pokud plánujete kuchyni s úchyty, nikdy neplánujte dvě menší úchytky na jednu zásuvku. Toto řešení vyzývá k otevírání zásuvek pomocí jednoho úchytu na straně zásuvky a tím může dojít k poškození pojezdů kuchyně.

Kuchyně bez úchytek

Proč zvolit kuchyni bez úchytek?

Kuchyně bez úchytek mají moderní a minimalistický vzhled. Tento designový prvek vytváří jednotný a čistý povrch na dvířkách a šuplících. Kromě estetiky lze ocenit také snadnou údržbu a čištění, protože není třeba čistit úchytky.

Jak plánovat kuchyni bez úchytek?

Při plánování kuchyně bez úchytek je klíčové zajistit, aby bylo možné snadno otevírat a zavírat dveře a šuplíky. Existují různé mechanismy a systémy, které umožňují bezdotykové otevírání a zavírání. Zvolte takový systém, který bude nejen funkční, ale bude i esteticky ladit s celkovým designem kuchyně.

Tip pro bezúchytkové kuchyně

Pokud plánujete kuchyni bez úchytek, vyzkoušejte si ve vámi vybraném studiu možnosti, některé bezúchytkové možnosti nabízí, například push-pull systém může být náročný jak na používání, tak i na údržbu kuchyně.

Výběr mezi kuchyní s úchytkami a bez úchytek závisí na vašem osobním vkusu, preferencích a celkovém designu domova. Ať už se rozhodnete pro tradiční kuchyni s úchytkami nebo moderní kuchyni bez úchytek, stavte se v kuchyňském studiu nebo si domluvte schůzku s designérem, kde vám poradí se všemi možnostmi a vyberou s vámi ideální variantu pro vás.