Barvy roku

Po krásné, pro mě velmi uklidňující, fialové barvě Veri Peri PANTONE 17-3938, která nás provázela po celý rok 2022, přichází společnost s poměrně odvážnou, optimistickou a neméně krásnou barvou VIVA MAGENTA PANTONE 18-750. Dle slov zástupců společnosti je barva plná elánu, energie, je odvážná a nebojácná. Cituji vyjádření výkonné ředitelky Pantone Color Institute, Leatrice Eisemanové, která k této barvě říká:“ Viva Magenta pochází z červené rodiny a je inspirována karmínem, jedním z nejcennějších barviv patřících do přírodních barviv a také jedním z nejsilnějších a nejjasnějších, jaké svět poznal. Barva vyvolává přírodní síly a galvanizuje našeho ducha a pomáhá nám budovat naši vnitřní sílu.“

VIVA MAGENTA

Pojďme si říct, co tato barva přináší v životě. Z psychologického hlediska představuje tato barva oslavu života. Vyzařuje rebelii, odvahu, zábavu. A zároveň si barva stále zachovává jemnost. A co to znamená v našem kuchyňářském světě? Nová barva roku je podle mě 100% krásná a odvážná. Ale určitě to neznamená to, že musíme bezpodmínečně mít „trendy“ kuchyni celou zahalenou do barvy tohoto roku. Stále máme na výběr ze spousty „tradičnějších“ dekorů, které vybíráme navzdory barevným trendům navrženým pro určitý rok.

Jak používat barvy?

Kuchyni neděláme na rok, na dva, ani na deset let. A v průběhu té doby bude dalších X úžasných barev, které budou neméně krásné. Vybírejme tedy vždy dle vlastního uvážení, cítění a vlastních preferencí. Nicméně vždy můžeme volit do dané trendové barvy doplňky nebo můžeme například vymalovat, vybrat obklad, textilie jako stínění, čalounění apod, a navíc můžeme tyto prvky měnit dle trendů barev následujících let. U nás Vám vždy rádi pomůžeme při výběru a kombinaci barev daného interiéru. I z toho důvodu je dobré svěřit Váš prostor do rukou profesionála, který ví, jak si s barvami pohrát a jak správně nakombinovat trendy prvky s prvky tradičnějšími tak, aby Váš interiér byl nadčasový a krásný po spousty let.